Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI) Akredite Uygulayıcı Eğitimi



İlginiz için teşekkür ederiz!

14-15 Ekim 2019 tarihinde, İstanbul’da gerçekleştirilecek Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI) Akredite Uygulayıcı Eğitimi için 20 kişilik kontenjanımız dolmuştur. 2020 Ocak ayında gerçekleştirmeyi planladığımız yeni eğitim ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için Ayşegül Taşıtman Arslan ile iletişime geçebilirsiniz: atasitman@ku.edu.tr

Özel kurumlar, kamu kurumları ve üçüncü sektör kuruluşlarına sosyal etki ölçümü ve yönetimi konusunda eğitim, araştırma ve danışmanlık hizmeti veren Social Value UK; Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu işbirliği ile 14-15 Ekim 2019 tarihinde, İstanbul’da Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI) Akredite Uygulayıcı Eğitimi’ni gerçekleştiriyor.

Şirketler, yaptıkları finansal yatırımların ekonomik geri dönüşlerini hesaplamakta zorluk yaşamazken faaliyetlerinin sosyal ve çevresel etkilerini hesaplamakta güçlük yaşayabiliyorlar. SROI metodolojisi; kurumlara aktiviteleriyle yarattıkları çevresel, sosyal ya da daha çeşitli alanlardaki değişimlerin değerini finansal olarak hesaplayabilme imkanı veriyor.

SROI tekniği kurumların çalışmalarının etkilerini ölçümleyebilmek için gereken araç ve becerileri kapsıyor. Bu teknik, kurumların stratejik planlama yapabilmesi ve projelerini değerlendirebilmeleri için önemli bir rol oynuyor. Planlama ve uygulamalarında şirket politikalarını iyileştiren kurumlar sosyal, çevresel ve ekonomik etkilerini arttırabiliyorlar.

İki gün sürecek eğitim, katılımcıların SROI tekniğini kendi başlarına uygulayabilmeleri için onlara gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefliyor. Social Value International tarafından akredite edilen eğitim, SROI tekniğinin uygulayıcısı olmak isteyenler için atılması gereken ilk adımı oluşturuyor.

Istanbul Impact Hub’ta gerçekleştirilecek eğitimin dili İngilizce olacak. Eğitimin programına ulaşmak için tıklayınız.

Programın Eğitmenleri

Adam Richards, 2016 yılında Avrupa Komisyonu’nda SPRINT’in Kıdemli Araştırmacısı olarak sosyal değer ilkelerini uygulamak amacıyla SVUK’a katıldı. 10 yılı aşkın süredir farklı üniversitelerde ders veren Richards, Liverpool John Moores Üniversitesi’nde doktora derecesini tamamladı. SROI’nin sosyal etki araştırmasını yürüttü. Birçok farklı kurumla çalışan Richards, bu kurumlara sosyal etki’yi anlama, ölçme ve yönetme konusunda danışmanlık sağlıyor. SVUK İngiltere Konseyi üyesi olan Richards, Kuzey Galler’deki Gwynedd İlçe Gönüllü Konseyi’nde konseyin uygulamalarına sosyal etkiyi entegre etmesi ve konsey üyelerinin bu konuda desteklenmesi üzerine çalışmalar yürütüyor.

Agata Fortuna, Jaggiellonian Üniversitesi Filoloji Departmanı Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. 2009’da Lodz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Gençlerin kapasitesini geliştirme, kültürel öğrenme, çatışma ortamında diyalog, sosyal teknoloji ve sosyal girişimcilik başlıklı farklı ulusal ve uluslararası projelerde yer aldı. 2009 yılından itibaren Türkiye’de sivil toplum alanında çalışan Fortuna, YouthBank International yönetim kurulu üyesidir ve Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’nda (KUSIF) sosyal etki ölçümü ve yönetimi alanında proje ve eğitim sorumlusu olarak çalışmaktadır. Uluslararası eğitmenlik yapan Fortuna, sosyal etki ölçümleme ve yönetimi konusunda eğitim içeriği kurgulamakta, eğitim vermekte ve danışmanlık yapmaktadır.

Ceyda Özgün, 2006 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra Yüksel Holding Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi MBA programını ve hemen ardından Almanya’da Steinbeis University Responsible Management Yüksek Lisansını tamamladı. 2015 yılında Atlı Danışmanlık’ı kurarak özel sektöre ve STK’lara danışmanlık vermeye başladı. 2017 yılında Londra’da SROI Accredited Practitioner eğitimini alarak SROI Analizi uygulamasıyla Türkiye’deki ilk Akredite Uygulayıcı oldu.