Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) olarak 2012 yılından beri olumlu sosyal etkisini artırmak isteyen sivil toplum kuruluşları, özel sektör kuruluşları, kamu kurumları, fon veren kurumlar, sosyal girişimler ile beraber çalışıyoruz. Sosyal etki alanında çalışan aktörlerle Sosyal Etki Ölçümlemesi ve Yönetimi eğitimlerinde bir araya geliyor, bu kurumların gerçekleştirdikleri toplumsal etki projelerine daha bütünsel olarak bakmalarına ve sosyal fayda yaratma misyonlarını daha verimli bir şekilde yerine getirmeleri için gerekli bilgi ve beceriye sahip olmalarına yardımcı oluyoruz.Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu olarak 2021 yılında da, önceki yıllarda olduğu gibi sosyal etkinin yönetimi ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yürüttük. Düzenlediğimiz Sosyal Etki Ölçümlemesi ve Yönetimi eğitimleriyle 23 farklı eğitimde 350 kişiye ulaştık. Birlikte çalıştığımız kurumlarda sosyal etki alanında yarattığımız değişim, kişilerden kurumlara yaygınlaştırılan çarpan etkisiyle çoğalmaya devam ediyor. Katılımcılarımızın eğitimler hakkında yaptıkları yorumlar, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor:

• “İşbirliği geliştirmenin, paydaşlara soru yöneltmenin, konunun öznesine soru sormanın, sorunu doğru tanımanın öneminin farkına vardım. Faaliyet odaklı yaklaşımdan etki odaklı yaklaşıma doğru algım farklılaştı.”
  • “Kurumumuzun sosyal etkisini nasıl ölçümleyebileceğimizden öte kurumumuzun sosyal etkisinin ne olduğunu baştan düşündürtmesi aslında beklentimin ötesindeydi.”
  • “Eğitim içeriği ve kullanılan metotlar çok iyiydi. İçerik ve metotlar sayesinde eğitim çok bilgilendirici ve verimliydi. Bize çok fazla şekilde uygulama alanı sağladığınız için çok teşekkürler.”
  • “Bir sonraki sosyal sorumluluk projemizi eğitimde kullandığımız araçları ve 10 Etki sorusunu kullanarak oluşturmayı ve etkilerini ölçmeyi hedefliyorum.”
  • “Öğrenci olarak bu eğitime katılmak, iki senede üniversitede yaptığım tek mantıklı iş olabilir.”
  • “Yürüteceğimiz program ve projeler için sosyal etki analizi tasarlamayı düşünüyorum.”
  • “Yaptığımız projeleri sosyal etki ölçümü yönetimi ile daha başarılı bir noktaya taşıyacağımıza inanıyorum.”
  • “Eğitimde aldığım donanım üzerinde çalışıp, proje arkadaşlarıma aktarıp, ilk projede uygulamaya başlayacağım. Çalışacağım tüm projelerde burada gördüğüm yeni soru yöntemlerini kullanacağım.”
  • “Bu proje ile tanıştığımız sosyal etki ve değişim teorisi kavramlarını yine bu projemiz sayesinde uygulamalı olarak öğreniyoruz. Yakın zamanda Merkezi Finans ve İhale Birimi’nden hibe almaya hak kazandığımız 2 projeye daha başlayacağız. Orada bu süreçler zorunlu olmamasına rağmen burada öğrendiğimiz şeyleri o projelerde de uygulamayı planlıyoruz. Bu nedenle emekleriniz, değerli yorumlarınız ve öğretici üslubunuz için bir kez daha teşekkür ederiz.”