Türkiye, Estonya, Litvanya ve Letonya’dan katılımcılar, Tallinn’de ‘’Podcasting-Based Social Impact Learning Environment’’ Projesi kapsamında sosyal etki yaratma ve mevcut etkiyi iyileştirme aracı olarak “podcast”in geliştirilmesi üzerinde çalıştı.

AB Erasmus+ Programı tarafından ortak finanse edilen Podcasting-Based Social Impact Learning Environment projesi 2021-2024 yılları arasında gerçekleşti. Bu proje, Stories For Impact (Estonya), Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, Gerinorai.lt (Litvanya) ve Letonya Sosyal Girişimcilik Derneği ortaklığıyla yürütülmektedir. Bu proje kapsamında Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi ve Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ofisi ile işbirliği yapılmıştır.

16-20 Nisan gerçekleştirilen proje kapsamında katılımcılar, farklı ülkelerden gelen katılımcılarla uluslararası bir öğrenme ortamında, ilham verici hikayeler dinleme, podcast’lerini ve toplum üzerindeki etkilerini planlama ve yeni podcasting fikirleri geliştirme fırsatı buldu.

KUSIF Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan, Proje ve Eğitim Uzmanı Tuğçe Aktepe, Proje Uzmanı Merve Güney, Sevgi Gönül Kültür Merkezi Koordinatörü Oğuz Öner, Suna Kıraç Kütüphanesi Referans ve Sosyal Yardım Kütüphanecisi Naz Özkan, Cinsiyet Eşitliği Koordinatörü Behice Pehlivan, öğrenciler Nazlı Başegen ve Güney Ulaş Türker 4 gün süren eğitime katıldı.

Farklı ilgi alanlarına sahip katılımcıları bir araya getiren böyle bir öğrenme ortamı, bilgi alışverişi ve olası işbirlikleri için harika bir temel oluşturdu. Tüm katılımcılarımıza yoğun ilgileri, sıcak paylaşımları ve birlikte öğrenme süreçlerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.