Genç Sosyal Girişimciler için Sosyal Etki Ölçümleme Araçları Projesi Açılış Etkinliği

İlginize teşekkür ederiz!

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) olarak proje ortaklarımız Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı, Estonya Sosyal Girişimcilik Ağı (SEV) ve Social Value UK (SVUK) ile genç sosyal girişimcileri güçlendirmek ve sosyal etkilerini ölçebilme becerilerini artırmak için yeni bir proje başlattık. “Genç Sosyal Girişimciler için Sosyal Etki Ölçümleme Araçları” projesi T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Erasmus+ Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu’ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilecek 2 yıllık uluslararası bir projedir.
Projenin ana amacı, genç sosyal girişimcilerin sosyal etki ölçümleme alanında becerilerini geliştirerek ve onları yeni araçlarla donatarak daha etkili olmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda, sosyal girişimciler ve eko-sistem geliştiriciler arasında farkındalık yaratılacak, anadilde materyal oluşturularak bilgiye erişim artırılacak ve eğitim, koçluk programlarıyla sosyal girişimcilerin beceri kazanmaları sağlanacaktır.

5 Kasım Perşembe günü, sosyal işletmelerde sosyal etki ölçümleme konusuna daha yakından bakmak için sosyal girişimcileri, uzmanları, sosyal yatırımcıları ve sosyal girişimciliği destekleyen organizasyonları bir araya getirdik.

Etkinlik süresince ortaklarımızla projenin detaylarını sunduk ve sosyal işletmelerde sosyal etki ölçümleme konusuna giriş yaptık.

Program:

17:00 Açılış (Gonca Ongan, Yönetici Direktör – KUSIF) 17:10 “Genç Sosyal Girişimciler için Sosyal Etki Ölçümleme Araçları” projesi (Agata Fortuna, Proje Uzmanı – KUSIF)
17:20 Sosyal işletmelerde sosyal etki ölçümleme (Serra Titiz, Kurucu – Mikado, Jaan Aps, Başkan – SEV, Jeremy Nicholls, CEO – SVUK, Nick McGill – Ashoka, Program Direktörü)
18:30 Networking

Başlangıç Zamanı