2012 yılından itibaren Sarıyer lise öğretmenlerinin gelişimine katkı sunan faaliyetleri 2014-2015 dönemiyle birlikte Sarıyer’deki tüm öğretmenlerine yönelik olarak geliştirildi.

Proje Geliştirme Eğitimleri:

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Rektör Yardımcılığı ofisi 2 günlük eğitim düzenledi. 6 Ocak ve 10 Şubat 2015 tarihinde düzenlenen proje yazımı, başvuru süreçleri üzerine olan eğitimleri Koç Üniversitesi Hibe Programları yöneticisi Emrah Göker verdi.

Sarıyer Öğretmenleri Için Seminerler:

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün büyük katkılarıyla birlikte 2015 yılının Mart ayında Koç Üniversitesi ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Bu protokole göre Koç Üniversitesi akademisyenleri ve alanında uzman çalışan personeli her ay iki defa Sarıyer öğretmenlerine seminer düzenleyecek. Seminerler bilimde yeni gelişmelerden kişisel farkındalık atölyelerine kadar çok çeşitli konuları içerecek ve İlçe Milli Eğitim izni dahilinde yürütülecek.

Sarıyer Öğretmenlerinin SGKM Etkinliklerine Katılımı:

Sarıyer öğretmenleri SGKM etkinliklerine Koç Üniversitesi mensupları gibi indirimli bilet alabilecek. Etkinliklere göre belirlenecek indirimli biletler için Sarıyer öğretmenlerine özel kontenjan ayrılacak. Bu kontenjandan faydalanmak isteyenlerin etkinlik günü saat 12:00’ye kadar sgkm@ku.edu.tr adresine mail atarak rezervasyon yapmaları gerekiyor.

SGKM etkinliklerini takip etmek için sgkm.ku.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sarıyer Öğretmenleri için Seminer I

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Tilbe Göksun, Sarıyer bölgesinde görev yapan okul öğretmenlerine ergenlik ve ergenliğin gelişim aşamaları, ergenlikte öğrenme, dil gelişimi, kullanılu ve etkin öğretme metodları konularında bilgi veren bir seminer gerçekleştirdi. 30 kadar öğretmenin katıldığı seminer 23 Aralık 2014 tarihinde Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde gerçekleşti.

Tilbe Göksun’a ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Sarıyer Öğretmenleri için Seminer II

31 Mart Salı günü Sarıyer öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminerlerin 2.si Koç Üniversitesi İstinye Kampüsünde gerçekleşti! Fen Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nihal Gülseren Çakmakçı Sarıyer bölgesinde görev yapan öğretmenlerle biyoloji eğitiminin insan hayatında uygulanışını ve beslenmenin yaşlanmaya olan etkisini konu alan bir seminer gerçekleştirdi.

Katılımcılara ve Dr. Nihal Gülseren Çakmakçı’ya teşekkür ederiz.

Sarıyer Öğretmenleri için Seminerler III

14 Nisan Salı günü Sarıyer öğretmenlerine yönelik düzenlenen 3. seminer, Koç Üniversitesi İstinye Kampüsünde gerçekleşti. Koç Üniversitesi’nde “Etkili Konuşma” dersleri veren Aziz Tamer Güler çeşitli branşlardan 50’ye yakın öğretmene ses kullanımı, vurgu, tonlama ve hazırlıksız konuşma uygulama çalışmalarını öğretmenlerin aktif katılımıyla gerçekleştirdi.

Katılımcılara ve Aziz Tamer Güler’e teşekkür ederiz.

Sarıyer Öğretmenleri için Seminerler IV

Sarıyer öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminerlerin 4.sü 30 Nisan’da gerçekleşti.

Ayşe Burçin Erarslan Başkurt gençleri mutlu ve başarılı bir kariyere yönlendirmek için yürütülen bilimsel çalışmayı ele almış ve yeni nesile uygun olan kariyer yönlendirme modellerinden bahsetmiştir.

Katılan Sarıyer öğretmenlerine ve Ayşe Burçin Erarslan Başkurt’a teşekkür ederiz.

 

Sarıyer Öğretmenleri için Seminerler V

Sarıyer öğretmenleri için düzenlenen seminerlerin 5.si 25 Mayıs’ta Koç Üniversitesi İstinye Kampüsü’nde gerçekleşti.
Uzm. Psk. Rengin Işık “Stres ve Stresin Etkin Yönetimi” konulu seminerinde stresi olumlu ve olumsuz açılardan değerlendirerek farklı bakış açılarıyla stresle başa çıkma yöntemlerinden bahsetti.

Rengin Işık’a ve katılan Sarıyer öğretmenlerine teşekkür ederiz.