“Mesleğimiz Bir, Becerimiz Bir” Projesi

Bu proje 2013 yılında KUSIF, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık iş birliğiyle yapıldı ve Sarıyer’de lise eğitiminde eşitliği sağlayıp lise öğretmenlerinin mesleki gelişimleri ilerletmeyi amaçladı.

Zümre Toplantıları

İlk olarak Aralık ve Ocak aylarında matematik, tarih, fen gibi farklı zümrelerden 100den fazla lise öğretmeni bir araya gelip teknikleri konuştular ve eğitimdeki problem ve eksikleri tartıştılar.

İhtiyaç Belirleme Anketi

Sarıyer lise öğretmenlerin ihtiyaçlarının ve isteklerinin belirlenmesi adına bir anket düzenlendi. 170 öğretmenin katıldığı ankete ilişkin verileri aşağıda bulabilirsiniz.

Koç Gibi Liderler Eğitimi

Kişisel gelişime katkı sunacak ve öğretmenlerin mesleki yaşamlarında da uygulayabilecekleri beceriler sağlayan “Koç gibi Liderler” eğitimi ile ADLER tarafından gönüllü olarak 2 adet eğitim verildi. 16-17 Mart ve 20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleşen eğitimlere 41 öğretmen katıldı. Eğitimler Koç Üniversitesi İstinye Kampüs’te gerçekleşti. Katılımcılar KUSIF ve Canada ADLER tarafından katılımcılar “Koç gibi Lider” sertifikası aldılar. Eğitim sonrasında yapılan anket sonuçlarına göre katılan öğretmenlerin hepsi Koç gibi Liderlik Eğitiminin mesleğime olumlu yönde katkısı olacağını düşündüğünü dile getirdi.

21 Nisan 2014: Koç Gibi Lider Eğitimi’nden

Bir öğretmen: “Biz öğretmenler gerek eğitimci gerek abi-abla, gerek anne-teyze olarak öğrencilere çok dokunuyoruz. Onlar bize bir şey söylemek istediklerinde biz onların yerine laflarını tamamlıyoruz. Onlara fayda sağlamak adına, vakitsizliğin de verdiği sabırsızlıkla öğrencilerimizi az dinleyip çok konuşuyoruz. Ben burada etkin dinlemenin önemini anladım. Öğrencilere faydalı olmak için tertemiz dinlemek gerektiğini kavradım.”

Bir öğretmen: “Benim için bu eğitim hayatımın mihenk taşlarından biri oldu.”

Bir öğretmen: “Sarıyer için bu eğitimin ve kazandıklarımızın çok önemli bir kazanım olduğuna inanıyorum. Gerek özel yaşamımıza gerekse mesleki yaşantımıza çok önemli katkıları olduğu inancındayım.”

2013-2014 Yılı Kapanış Töreni

Yapılan eğitimler ve anketler sonrası Koç Üniversitesi İstinye Kampüsü’nde 12 Haziran 2014 tarihinde bir kapanış töreni düzenlendi. Bu törende yıl içinde KUSEF ve paydaşları tarafından 2013-2014 eğitim yılında yapılmış olan etkinlikler değerlendirildiği bir çalıştay gerçekleştirildi.

Tören zümreler başkanı Sami Görey ve Hayati Sarıcıoğlu’nun konuşmalarıyla başladı. Tören KUSEF Yönetim Kurulu başkanı Prof. Dr. Zeynep Aycan ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz’ın konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından ADLER Koçluk Eğitim ve Danışmanlık firması seminerlere katılan öğretmenlere sertifikalarını takdim etti.

Törenin ardından lise öğretmenlerinin katılımıyla bir çalıştay düzenlendi. 6 farklı liseden 11 öğretmenin katılımıyla çalıştayda öğretmenler proje hedeflerimiz konusunda fikirler geliştirdiler. Hem ihtiyaç anketi hem de çalıştay sonunda ortaya çıkan talepler göz önüne alınarak 2014-2015 dönemi için faaliyetler planlanmıştır.