KUSIF Topluma Katkı ve Liderlik Sertifikası Programı

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF) Topluma Katkı ve Liderlik Sertifikası, öğrencilerin eğitim ve uygulama ile sosyal yenilik, topluma katkı ve sosyal etki alanlarında bilgi ve becerilerini arttırmak ve liderlik kapasitelerini desteklemek amacı ile tasarlanmıştır.
Genel not ortalaması (GPA) 2.00 / 4.00 olan öğrenciler bu programa başvurabilirler. Önerilen dersler arasından 5 dersi (15 kredi) başarıyla tamamlayan öğrenciler, sertifikayı almaya hak kazanmış olurlar. Bu 5 dersin yanı sıra öğrencilere, bazı temel dersler ve KUSIF tarafından onaylanan 6 farklı UNIV 101 semineri önerilir. Ayrıca, yine KUSIF tarafından seçilen SOSC ve ETHR dersleri tavsiye edilir.

Program ve danışman tarafından onaylanan ve seçmeli dersin yerine saydırılabilecek ‘Bağımsız Çalışma’ ile sertifika programı tamamlanabilir. Erasmus programına katılan öğrenciler, en fazla bir Erasmus dersini sertifika programı için saydırabilirler.

Sertifika almaya hak kazanmak için öğrencinin sertifika programı derslerinin ortalamasının 2.00/4.00 olması gerekmektedir. Bu şartı sağlayamayan öğrenciler, sertifika almaya hak kazanamayacaklardır. Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin sertifikaları, mezuniyetlerinde diploma ile birlikte verilecektir.

CELCP hakkında bilgi ve öneri için:

Gonca Ongan, gongan@ku.edu.tr, 0212 338 10 82